Πράσινο φως στον ΥΠΟΙΚ για προετοιμασία εναλλακτικών δημοσιονομικών μέτρων

Πράσινο φως στον ΥΠΟΙΚ για προετοιμασία εναλλακτικών δημοσιονομικών μέτρων

Το Υπουργικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την απόφαση για καταχώρηση έφεσης στις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου στο θέμα των μειώσεων των απολαβών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Μάλιστα, εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων, για συζήτηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Όπως ανέφερε οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνέχεια της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Δευτέρα (8/4) για τις επιπτώσεις της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που λήφθησαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε η κ. Βασιλείου, επαναβεβαίωσε την απόφαση όπως εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει εκ μέρους της κυβέρνησης, έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενεργώντας παράλληλα προς αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την τελική κρίση του Ανωτάτου για την έφεση, όπως επίσης και για να εξετασθεί το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος κατά τρόπο που να μην τίθεται εν αμφιβόλω η συνταγματικότητα όποιων νέων σχετικών μέτρων.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων, τα οποία εν συνεχεία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, κ. Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE