Στον τελικό ο Φιλιππίδης

Στον τελικό ο Φιλιππίδης

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ ,στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας, προκρίθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα στα 5 μέτρα και 70 εκατοστά, ύψος το οποίο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στον προκριματικό από τα 5.45 που πέρασε με την πρώτη και συνέχισε στα 5.60 υπερβαίνοντάς τα με την δεύτερη. Η μεγάλη έκπληξη παρ' ολίγον να γίνει με τον κορυφαίο του κόσμου και κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Ρενό Λαβιλενί που επέλεξε να μπει από τα 5.70 και χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να τα περάσει.

Οριακά και με άλμα στα 5.60 μπήκε ως 8ος ο αδελφός του Βαλεντίν έχοντας ίδιες προσπάθειες με τον Ρώσο Ιβάκιν. Έτσι στον τελικό μπήκαν 9 αθλητές.Μίνι έκπληξη οι τρεις αποτυχημένες του Γάλλου Μεναλντό στα 5.45. Το όριο είχε μπει στα 5.75, αλλά δεν χρειάστηκε να γίνει τέτοιο άλμα, αφού στα 5.70 διαμορφώθηκε η οκτάδα του τελικού του Σαββάτου.

Πανίκος Θεοδοσίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πόρισμα «καίει»: Οι σκοτεινές τελευταίες μέρες του Θανάση Νικολάου και οι ευθύνες ανώτερων

Το πόρισμα «καίει»: Οι σκοτεινές τελευταίες μέρες του Θανάση Νικολάου και οι ευθύνες ανώτερων

Τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά ο στρατιώτης Θανάσης Νικολάου στον λόχο που υπηρετούσε στα Πολεμίδια, σκιαγραφεί το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Παππά – Αθανασίου, μέρος του οποίου φέρνει στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE