ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόρτα Τ/κ στις ‘νέες ιδέες’ Αναστασιάδη – «Ξανά ζεσταμένο φαΐ»

Πόρτα Τ/κ στις ‘νέες ιδέες’ Αναστασιάδη – «Ξανά ζεσταμένο φαΐ»

Άπραγη έφυγε από την Κύπρο η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αφού οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, δεν έφεραν καμία εξέλιξη, αλλά αντιθέτως, φαίνεται πως φανέρωσαν για ακόμη μια φορά την διαφορετική προσέγγιση των δύο πλευρών στο Κυπριακό.

Ο διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, μετά την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κα. Λουτ, έκανε λόγο για «πολύ καλή και δημιουργική συνάντηση», ενώ σημείωσε πως: «ανέπτυξε νέες ιδέες πάντα μέσα στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Α. Μαυρογιάννης: Νέες ιδέες ανέπτυξε ο Πρόεδρος στη συνάντηση του με την Λουτ

Κάτι που φαίνεται να μην τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης από την τ/κ πλευρά αφού εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, μετά την συνάντηση του Τ/κ ηγέτη και την απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, σχολίασε δημοσιεύματα στα ε/κ ΜΜΕ μετά τη συνάντηση Λουτ – Αναστασιάδη που πηγάζουν από δηλώσεις το Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, λέγοντας: «Γίνεται μια προσπάθεια, να δημιουργηθεί εντύπωση ότι η πρόταση για να υπάρχει εκ περιτροπής πρωθυπουργία αντί για προεδρία και ο πρόεδρος να είναι μόνιμα Ε/κ, είναι μια καινούργια πρόταση».

Επίσης είπε: «Αυτό συζητήθηκε, απορρίφθηκε και μεταπείσθηκαν και οι ίδιοι που δεν την υποστήριξαν πλέον αυτή την πρόταση και υπήρξε η σύγκλιση για το προεδρικό σύστημα και την εκ περιτροπής προεδρία». 

Ενώ συμπλήρωσε: «Λες κι αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου, σαν να είναι νέο θέμα, το ξαναφέρνουν στην ατζέντα, σερβίροντας ξανά και ξανά ζεσταμένο φαΐ. Αυτό δεν είναι σωστή προσέγγιση. Σωστή προσέγγιση είναι να στηρίξεις τις παλιές συγκλίσεις».      

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top