ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ασία ο Μ.Δημητριάδης για προώθηση της Κυπριακής υποψηφιότητας για τη θέση του ΓΓ του Δ.Ναυτιλιακού Οργανισμού

Στην Ασία ο Μ.Δημητριάδης για προώθηση της Κυπριακής υποψηφιότητας για τη θέση του ΓΓ του Δ.Ναυτιλιακού Οργανισμού

Περιοδεία σε χώρες της Ασίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της υποψηφιότητας του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Ανδρέα Χρυσοστόμου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Δημητριάδης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών της Ινδίας Nitin Gadkari, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας Shri Navtej Singh Sarna,  όπως και με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών της Μαλαισίας Ismail Hj Bakar.

O κ. Δημητριάδης ζήτησε τη στήριξη των Κυβερνήσεων των δύο χωρών στην υποψηφιότητα του κ. Χρυσοστόμου, η εκλογή του οποίου, όπως σημείωσε, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης των κρατών μελών στο έργο που επιτελείται από τον Οργανισμό, υποβοηθώντας ταυτόχρονα, στην ορθολογική οργάνωση των εργασιών του ΔΝΟ.

Η Κύπρος, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης στους συνομιλητές του, υπήρξε ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής του έργου που επιτελείται στο πλαίσιο του ΔΝΟ και προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο σημαντικό και κεντρικό ρόλο του Οργανισμού στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για τη ναυτιλία.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Υπουργού, συζητήθηκαν, παράλληλα, θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας της Κύπρου με τις δύο ασιατικές χώρες στους τομείς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Υπουργείων τους.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού θα πραγματοποιηθούν κατά την πρώτη εβδομάδα του προσεχούς Ιουλίου, στο Λονδίνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top