Ιράν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από τις πλημμύρες - Εκκενώνονται πόλεις

Ιράν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από τις πλημμύρες - Εκκενώνονται πόλεις

Οι αρχές του Ιράνανακοίνωσαν το Σάββατο 6/4 την εκκένωση και άλλων πόλεων και χωριών που απειλούνται από τις πλημμύρες, καθώς προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 70.

Πολλοί κάτοικοι του Σουσανγκέρντ, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 50.000, και πέντε ακόμη κοινότητες στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς αξιωματούχοι απελευθέρωσαν νερό από μεγάλα φράγματα ποταμών.

«Έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης και συστήνουμε στις γυναίκες και τα παιδιά να απομακρυνθούν, όμως ζητάμε από τους άνδρες και τους νέους να παραμείνουν για να μας βοηθήσουν (στις προσπάθειες διάσωσης)», δήλωσε ο Γολαμρεζά Σαριατί κυβερνήτης της επαρχίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.