Η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σοβαρή ανησυχία της για την πολιτική ΗΠΑ έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σοβαρή ανησυχία της για την πολιτική ΗΠΑ έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη σοβαρή ανησυχία της για την πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ)», καθώς οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλεσαν τη θεώρηση (Visa) του Διεθνούς Ποινικού Εισαγγελέα για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 
«Το ΔΠΔ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας. Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η προστασία της ουδετερότητας και της δικαστικής ανεξαρτησίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα και τη σωστή λειτουργία του», σημείωσε η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Μάγια Κοτσίγιανιτς.
 
«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι όλα τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από τις ΗΠΑ σε σχέση με το ΔΠΔ συμμορφώνονται πλήρως με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, λαμβανομένης δεόντως υπόψη της Συμφωνίας Σχέσης ΔΠΔ-ΟΗΕ», τονίζει.
 
«Η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως το ΔΠΔ και την ανεξαρτησία του και εξακολουθεί να δεσμεύεται να συνεργαστεί με το ΔΠΔ για να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα και την αποτελεσματικότητά του και αναμένει από τα κράτη να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη», καταλήγει η ίδια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

Η Ολομέλεια ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί το Σύνταγμα ώστε να καταστεί εφικτή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους, αντί το δέκατο όγδοο που προβλέπεται σήμερα, και κατ’ επέκταση η άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE