ΚΥΠΡΟΣ: Γέμισαν δηλητηριώδες σαρκοφάγα λεοντόψαρα οι θάλασσες- Πρόβλημα για τους ψαράδες

ΚΥΠΡΟΣ: Γέμισαν δηλητηριώδες σαρκοφάγα λεοντόψαρα οι θάλασσες- Πρόβλημα για τους ψαράδες

Πονοκέφαλο προκαλεί στους ψαράδες, η αύξηση του λεοντόψαρου τα τελευταία χρόνια στις κυπριακές θάλασσες, αφού εκτός από την αλλοίωση που μπορεί να επιφέρει στους τοπικούς πληθυσμούς ψαριών, είναι και δηλητηριώδες.

Σε δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma την Παρασκευή (, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ψαράδων κατηγορίας Γ, Γιώργος Φυλακτού, εξήγησε ότι το λεοντόψαρο, είναι ένα χωροκατατηκτικό είδος και όπου εμφανίζεται εξαφανίζονται τα άλλα είδη ψαριών.

“Το λεοντόψαρο επηρεάζει ιδιαίτερα τους ψαράδες” πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού και συνέχισε λέγοντας ότι παρατηρείται αυξητική τάση στον πληθυσμό του τα τελευταία χρόνια,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο είδος ψαριού, είναι σαρκοφάγο και άκρος επιθετικό ψάρι, που μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων, ενώ τα δηλητηριώδη αγκάθια του μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Το Τμήμα Αλιείας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE