ΚΥΠΡΟΣ: Γέμισαν δηλητηριώδες σαρκοφάγα λεοντόψαρα οι θάλασσες- Πρόβλημα για τους ψαράδες

ΚΥΠΡΟΣ: Γέμισαν δηλητηριώδες σαρκοφάγα λεοντόψαρα οι θάλασσες- Πρόβλημα για τους ψαράδες

Πονοκέφαλο προκαλεί στους ψαράδες, η αύξηση του λεοντόψαρου τα τελευταία χρόνια στις κυπριακές θάλασσες, αφού εκτός από την αλλοίωση που μπορεί να επιφέρει στους τοπικούς πληθυσμούς ψαριών, είναι και δηλητηριώδες.

Σε δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma την Παρασκευή (, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ψαράδων κατηγορίας Γ, Γιώργος Φυλακτού, εξήγησε ότι το λεοντόψαρο, είναι ένα χωροκατατηκτικό είδος και όπου εμφανίζεται εξαφανίζονται τα άλλα είδη ψαριών.

“Το λεοντόψαρο επηρεάζει ιδιαίτερα τους ψαράδες” πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού και συνέχισε λέγοντας ότι παρατηρείται αυξητική τάση στον πληθυσμό του τα τελευταία χρόνια,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο είδος ψαριού, είναι σαρκοφάγο και άκρος επιθετικό ψάρι, που μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων, ενώ τα δηλητηριώδη αγκάθια του μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Το Τμήμα Αλιείας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος και Ιταλία «κλειδώνουν» στρατηγική συνεργασία στη Ρώμη - Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ματαρέλλα

Κύπρος και Ιταλία «κλειδώνουν» στρατηγική συνεργασία στη Ρώμη - Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ματαρέλλα

Στους στενούς δεσμούς φιλίας Κύπρου και Ιταλίας, και στην κοινή πολιτισμική ταυτότητα των δύο χωρών αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE