Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση του Τραμπ ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καρκίνο

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση του Τραμπ ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καρκίνο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε ποτέ ότι απεχθάνεται τις ανεμογεννήτριες.

Αλλά αφήνοντας να εννοηθεί, αυτήν την εβδομάδα, ότι ο θόρυβός τους μπορεί να προκαλεί καρκίνο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα.

Την Πέμπτη 04/04 ήταν η σειρά της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. "Πρόκειται για ανόητες δηλώσεις" είπε η Δημοκρατική πολιτικός, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό που απέδωσε πρώτος ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, σε ομιλία του στο ετήσιο δείπνο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και βουλευτών, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αιολικής ενέργειας.

"Λένε ότι ο θόρυβος (από τις ανεμογεννήτριες) προκαλεί καρκίνο", είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να πιστοποιεί τα λεγόμενά του.

Εδώ και πολλές εβδομάδες ο Τραμπ, ένθερμος υποστηρικτής της ενέργειας που παράγεται από τον άνθρακα, πολλαπλασιάζει τα χλευαστικά ανέκδοτα εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. "Αγάπη μου, θέλω να δω τηλεόραση - Λυπάμαι, δεν φυσάει", είπε την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, προκαλώντας τα γέλια του κοινού.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE