Εκ νέου απειλεί ο Τραμπ ότι θα κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό

Εκ νέου απειλεί ο Τραμπ ότι θα κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε για άλλη μια φορά την Τετάρτη 3/4 ότι θα κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, καλώντας το Κογκρέσο να λάβει αμέσως μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα κενά στη νομοθεσία για τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

 

 
"Το Κογκρέσο πρέπει να συμφωνήσει και να εξαλείψει αμέσως τα παραθυράκια (σ.σ. του νόμου) στα Σύνορα. Αν δεν υπάρξει δράση, τα Σύνορα ή μεγάλο μέρος των Συνόρων, θα κλείσουν. Πρόκειται για Κατάσταση Εθνικής Ανάγκης", έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.
 
Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Μερσέντες Σλαπ, σημείωσε πάντως ότι γίνεται πρόοδος με το Μεξικό στα ζητήματα της μετανάστευσης, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει αν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα εντός της εβδομάδας.
 
"Οι πόροι μας εξαντλούνται. Το σύστημα έχει εξουθενωθεί", είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
 
Από την πλευρά του, ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν "σοβαρά προβλήματα" στα σύνορα, αν και η κίνηση εμπορευμάτων έχει επιβραδυνθεί σε πολλές μεθοριακές διαβάσεις.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Εμπράρντ, είναι σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές αρχές, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα, είπε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους κατά την τακτική, πρωινή ενημέρωση του Τύπου.
 
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι το κλείσιμο των συνόρων θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες και ένωσε τη φωνή του με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους του που διαφωνούν με αυτήν την προοπτική.
 
Σήμερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE