Επιτυχία για το Υφ. Ναυτιλίας: Εξασφάλισε 45 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για τρία έργα

Επιτυχία για το Υφ. Ναυτιλίας: Εξασφάλισε 45 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για τρία έργα

Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου την επιλογή τριών έργων που θα γίνουν στην Κύπρο και που έχουν εξασφαλίσει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, η Υφυπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για τα τρία έργα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020 και έχουν εξασφαλίσει επιχορήγηση 15 εκ. ευρώ έκαστο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη 15 εκ. ευρώ από την Κυπριακή Κυβέρνηση, σύνολο 30 εκ. ευρώ ανά έργο για τρία έργα που θα γίνουν στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.