Τις ενστάσεις του υπέβαλε το ΑΚΡ σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Τις ενστάσεις του υπέβαλε το ΑΚΡ σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Τις ενστάσεις του παρέδωσε το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ, τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όσο και για την Άγκυρα εντός της προθεσμίας που καθόρισε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από την τουρκική νομοθεσία. 



Ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι 2 χιλιάδες 675 ψήφοι υπέρ του υποψηφίου του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ μηδενίστηκαν στα πρακτικά του YSK, ενώ σε άλλη κάλπη καταγράφηκαν 25 χιλιάδες άκυρα ψηφοδέλτια. “Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν άκυρες οι ψήφοι επειδή σε ένα φάκελο υπήρχαν λιγότερα ή περισσότερα ψηφοδέλτια”, ανέφερε.

Επίσης ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ Άγκυρας δήλωσε ότι υπέβαλαν την ένστασή τους για 3 χιλιάδες 217 κάλπες στην Άγκυρα λόγω παρατυπιών. 

Στο μεταξύ στον δήμο του Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα) της ανατολικής Κωνσταντινούπολης όπου το ΑΚΡ είχε υποβάλει ένσταση, τελικά η επανακαταμέτρηση έδειξε ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου θα έπρεπε να πάρει άλλες 424 ψήφους.
“Μας συγχωρείται κ. Ιμάμογλου αλλά βρήκαμε άλλες 424 ψήφους δικές σας οι οποίες μας είχαν ξεφύγει”, έγραψε στο τουίτερ του ο δήμαρχος Καντίκιοϊ του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE