Στήριξη στα δημόσια νοσηλευτήρια, ζητεί από την Κυβέρνηση ο Άντρος Κυπριανού

Στήριξη στα δημόσια νοσηλευτήρια, ζητεί από την Κυβέρνηση ο Άντρος Κυπριανού

Την εκτίμηση ότι χρειάζονται περαιτέρω στήριξη από την Κυβέρνηση τα δημόσια νοσηλευτήρια, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

«Επιτέλους η Κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι χρειάζεται να δοθούν λεφτά για την στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων», είπε ο κ. Κυπριανού, ύστερα από επίσκεψη στο ιατρικό κέντρο Έγκωμης στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ.   

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «έγιναν αποκοπές €600 εκατομμύρια τα τελευταία έξι χρόνια από τον τομέα της δημόσιας υγείας» και «το να επιστρέφονται μερικές δεκάδες εκατομμύρια δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά τα οποία έχουν προκληθεί τα τελευταία έξι χρόνια με όλες αυτές τις περικοπές».

«Χρειάζεται πολύ πιο αποφασιστικά να στηριχθεί ο τομέας της δημόσιας υγείας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Σε σχέση με το ιατρικό κέντρο Έγκωμης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι χρειάζεται να απελευθερωθούν χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνται από την Επιτροπή Βιοηθικής και είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει ομαλά το συγκεκριμένο κέντρο, ενώ χρειάζεται και ικανοποιητική στελέχωση.

Ανέφερε ότι για να δούμε τις ανάγκες οι οποίες ενδεχομένως να προκύψουν στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓεΣΥ και πρόσθεσε πως «πρέπει να είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να στηρίξει με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό αυτά τα κέντρα».

 «Αυτή την στιγμή απαιτείται η άμεση στήριξη με γραμματειακό προσωπικό το οποίο είναι απαραίτητο για την λειτουργία του κέντρου», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE