ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Εκπνέει η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Εκπνέει η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

Λήγει την Τρίτη 2 Απριλίου στις 5 το απόγευμα η προθεσμία για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, για τις Ευρωεκλογές.

Έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις επικείμενες Ευρωεκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο και οι πολίτες άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη των Κυπρίων Ευρωβουλευτών.

Γι΄ αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων, για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, είναι η 2α Απριλίου, 2019.

Για σκοπούς των Ευρωεκλογών δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και της 26ης Μαΐου, 2019, που θα είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Η αίτηση στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί προηγουμένως και οπωσδήποτε το αργότερο μέχρι τις 2 Απριλίου 2019.

Σημειώνεται ότι, μετά τις 2 Απριλίου 2019, καμία νέα εγγραφή ή/και αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στον εκλογικό κατάλογο. Γι’ αυτό, καλούνται οι νέοι εκλογείς να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιο πάνω, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Δύο οι νεκροί στο Τελ Αβίβ από τα αντίποινα της Τεχεράνης - Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ σε νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Live: Δύο οι νεκροί στο Τελ Αβίβ από τα αντίποινα της Τεχεράνης - Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ σε νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις. Ξεκίνησαν τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Το Ισραήλ πραγματοποίησε τις απειλές του και βομβάρδισε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν παρά το γεγονός ότι ήταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης. Η απάντηση του Ιράν δεν άργησε να έρθει. Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε μια επιχείρηση που η Τεχεράνη ονόμασε: «Αληθινή Υπόσχεση 3». Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE