Επικοινωνία Λουτ με Πρόεδρο Αναστασιάδη για τελικές ρυθμίσεις ενόψει επιστροφής της

Επικοινωνία Λουτ με Πρόεδρο Αναστασιάδη για τελικές ρυθμίσεις ενόψει επιστροφής της

Επικοινωνία με την Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει την Δευτέρα (1/4) ή την Τρίτη (2/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την Πανηγυρική Δοξολογία με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, αν η κ. Λουτ θα έρθει στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι προ μερικών ημερών επικοινώνησε μαζί της αλλά θα επικοινωνήσει εκ νέου είτε σήμερα ή αύριο για τις τελικές ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, και αν αυτή θα επηρεάσει την προετοιμασία για ένα νέο γύρο των συνομιλιών, ο Πρόεδρος είπε, «ποσώς», προσθέτοντας ότι αυτό έγινε και στο παρελθόν.

Ο κ. Μαυρογιάννης, είπε, είναι έμπειρος διπλωμάτης που υπηρέτησε και στο παρελθόν στα ΗΕ και έχει στενότατες σχέσεις και ενδεχομένως η εκεί ύπαρξή του αυτήν την περίοδο να είναι όσο ποτέ περισσότερο επιβαλλόμενη.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.