ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΓΚΕΛΑ η Μπάγερν, δραματική νίκη η Ντόρτμουντ και… μόνη στην κορυφή! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

ΓΚΕΛΑ η Μπάγερν, δραματική νίκη η Ντόρτμουντ και… μόνη στην κορυφή! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Θρίλερ στη Bundesliga! Ο Αλκάθερ ξεκλείδωσε στις καθυστερήσεις την άμυνα της Βόλφσμπουργκ (2-0) και η Ντόρτμουντ χάρη στο «Χ» της Μπάγερν στο Φράιμπουργκ (1-1) πάει με +2 στο Klasiker στο Μόναχο.

Χάλασε η… παρέα της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν στην κορυφή της Bundesliga. Οι Βεστφαλοί με ήρωα τον Αλκάθερ στο φινάλε νίκησαν 2-0 την Βόλφσμπουργκ και σε συνδυασμό με τη γκέλα της Μπάγερν στην έδρα της Φράιμπουργκ (1-1) θα πάνε στο +2 στο ντέρμπι στο Μόναχο την επόμενη αγωνιστική.

Τρελό ξεκίνημα στο «Schwarzwald Stadion» με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Οι παίκτες του Κόβατς προσπάθησαν να περάσουν άμεσα στην αντεπίθεση, ωστόσο, πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που δεν δέχτηκαν και δεύτερο γκολ.

Τελικά, κατάφεραν να ισορροπήσουν στο 22’ όταν ο Λεβαντόφσκι με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Σβολόφ. Το ματς ήταν πολύ ωραίο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Μπάγερν δεν κατάφερε να διορθώσει την εικόνα της και μάλιστα για ακόμη μία φορά πιέστηκε αρκετά στα μετόπισθεν.

Στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, η Φράιμπουργκ άφησε γήπεδο κι έτσι οι Βαυαροί πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να πιέζουν.

Στο φινάλε η άμυνα των γηπεδούχων ζορίστηκε φοβερά, ενώ ο Λεβαντόφσκι ακόμη τραβάει τα μαλλιά του αφού στην τελευταία φάση σημάδεψε το δοκάρι.

Ανούσια υπεροχή για την Ντόρτμουντ στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού στη Βεστφαλία. Οι παίκτες του Φαβρ είχαν την κατοχή, όμως η άμυνα της Βόλφσμπουργκ ήταν εξαιρετική και δεν έδωσε δικαιώματα.

Οι «λύκοι» έφεραν το παιχνίδι πιο κοντά στα μέτρα τους, αφού δεν άφησαν τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό και στο δεύτερο 45λεπτο ρίσκαραν περισσότερο στις αντεπιθέσεις, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αναγκασμένοι να παίξουν πιο ανοιχτά.

Τελικά το «χρυσό» γκολ για την Ντόρτμουντ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Αλκάθερ με εκτέλεση φάουλ και την βοήθεια της κόντρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (90+1’) και λίγο αργότερα καθάρισε και το παιχνίδι κάνοντας το 2-0 στο 90+4’.

Καθάρισε ουσιαστικά με την παραμονή η Φορτούνα που επικράτησε 3-1 στο Ντίσελντορφ κόντρα στην Γκλάντμπαχ, που κινδυνεύει σοβαρά να βγει εκτός τετράδας.

Κάτι που δεν συνηθίζει έκανε η Νυρεμβέργη καθώς… νίκησε ύστερα από 21 παιχνίδια. Θύμα της η Άουγκσμπουργκ, που ηττήθηκε 3-0 στο «Max-Morlock».

Τέλος, η Βέρντερ συνεχίζει να ελπίζει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού επικράτησε 3-1 απέναντι στην Μάιντς στη Βρέμη.

Απίστευτη Λειψία, δεν σταματάει πουθενά. Η ομάδα της Σαξονίας, διέλυσε την Χέρτα επικρατώντας με 5-0 και εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν.

Μάλιστα, με τη νίκη αυτή, η Λειψία διατήρησε το απίστευτο αήττητο σερί της για πάνω από δύο μήνες, με την τελευταία «στραβή» να είναι εκείνη στα μέσα Γενάρη, όταν είχε χάσει με 1-0 στην έδρα της από την Ντόρτμουντ.

Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς, με τον Φόρσμπεργκ στο 17’ να ανοίγει το σκορ, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο Πάουλσεν.

Ο Δανός αρχικά στο 27’ και στη συνέχεια στο 60’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ με το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο 62’ έγραψε το 4-0, βάζοντας σε απόλυτο βαθμό την προσωπική του σφραγίδα στη νίκη της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χαϊντάρα, έβαλε και αυτός το όνομα του στη λίστα με τους σκόρερ, γράφοντας το 5-0 και μετατρέποντας το ματς σε θρίαμβο.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική

Παρασκευή (29/03)
Χόφενχαϊμ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 4-1
(10′, 61′ Μπελφοντίλ, 51′ αυτ. Σ.Μπέντερ, 79′ Κράμαριτς – 17′ Φόλαντ)

Σάββατο (30/03)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 2-0
(90+1′,90+4′ Αλκάθερ)

Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 3-1
(Ρασίκα, 26′,63′ Κρούζε – 52′ Κουάισον)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-1
(3′ Χέλερ-22′ Λεβαντόφσκι)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Γκλάντμπαχ 3-1
(6′,16′ Χένινγκς, 12′ Στέγκερ – 83΄ Ζακάρια)

Νυρεμβέργη-Άουγκσμπουργκ 3-0
(52′ Ισάκ, 88′ Περέιρα, 90+1′ Λέβεν)

Λειψία-Χέρτα Βερολίνου 5-0
(17’ Φόρσμπεργκ, 27’, 60’, 62’ Πάουλσεν, 64’ Χαϊντάρα)

Κυριακή (31/03)
Ανόβερο-Σάλκε (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη (19:00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Παρασκευή (05/04)
Μάιντς-Φράιμπουργκ (21:30)

Σάββατο (06/04)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Λειψία (16:30)
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή (07/04)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης (19:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top