ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook θα εισαγάγει αυστηρότερους κανόνες για τις διαφημίσεις εν όψει των ευρωεκλογών

Το Facebook θα εισαγάγει αυστηρότερους κανόνες για τις διαφημίσεις εν όψει των ευρωεκλογών

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει περιορισμούς στις διαφημίσεις πριν από τις ευρωεκλογές σε μια προσπάθεια αποκλεισμού ξένης ανάμειξης.

«Για να προληφθεί μια κατάχρηση και ανάμειξη, όλοι οι διαφημιστές στην Ε.Ε. θα πρέπει να λάβουν άδεια στη χώρα τους για να δημοσιεύουν διαφημίσεις σχετικά με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» έγραψε ο διευθυντής του Facebook Ρίτσαρντ Άλεν σε ανάρτησή του σε ιστολόγιο αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Το μεγάλο αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ελπίζει ότι οι επιπρόσθετοι έλεγχοι στην ταυτότητα και την τοποθεσία θα λειτουργήσουν ως «πραγματικός φραγμός σε οποιονδήποτε έξωθεν μιας χώρας πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει τις διαφημίσεις μας για να αναμειχθεί σε μια εκλογική διαδικασία», σημείωσε ο Άλεν.

Παρόμοια μέτρα τέθηκαν σε ισχύ τους τελευταίους μήνες για τις εκλογές στην Ινδονησία και στον Καναδά. Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για το περιεχόμενο προεκλογικών εκστρατειών πολιτικών ή πολιτικών κομμάτων, όπως και για τις διαφημίσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν ή να αποθαρρύνουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν.

Οι νέοι κανόνες έχουν επίσης στόχο να προωθήσουν τη διαφάνεια, καθώς αξιώνουν από οποιονδήποτε διαφημιστή προωθεί πολιτικό περιεχόμενο να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία αυτή πατώντας πάνω στην ένδειξη: «πληρωμένη καταχώριση από».

Τα στοιχεία από τις διαφημίσεις αυτού του είδους θα αποθηκεύονται σε μια προσβάσιμη για επτά χρόνια από το κοινό βιβλιοθήκη στο ίντερνετ.

Ο Άλεν παραδέχθηκε ότι οι κανόνες αυτοί μπορεί να μην επαρκούν για να εξαλειφθεί ολότελα το ενδεχόμενο ενός χειριστικού περιεχομένου.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έξυπνους, δημιουργικούς και με καλή χρηματοδότηση αντιπάλους που αλλάζουν τις τακτικές τους όταν εντοπίζουμε κατάχρηση» σημείωσε.

Το Facebook δέχεται πιέσεις για να βελτιώσει τη διαφάνεια και τους ελέγχους στην πλατφόρμα του στον απόηχο της ρωσικής προπαγάνδας που είχε στόχο να επηρεάσει το εκλογικό σώμα στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top