ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το DNA «έκαψε» τον φερόμενο εμπρηστή- Φορτώνεται και άλλη εγκληματική ενέργεια

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το DNA «έκαψε» τον φερόμενο εμπρηστή- Φορτώνεται και άλλη εγκληματική ενέργεια

Διάταγμα 6ήμερης κράτησης, εναντίoν 39χρονου υπόπτου για υποθέσεις εμπρησμού οχημάτων και διάρρηξης, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, την Παρασκευή (29/3).

Ο 39χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3), μετά και την ταυτοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε σε πλαστικό παγούρι, το οποίο περιείχε εύφλεκτη ύλη και βρισκόταν στη σκηνή του εμπρησμού 2 οχημάτων, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 12/3, στο χωρίο Ασώματος.

Επίσης ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος με κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν σε σκηνή διάρρηξης καταστήματος, η οποία διαπράχθηκε στις 10/9/2018 στη Λεμεσό.

Ένσταση έφερε συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου, Αλέξανδρος Σαουρής, ως προς τον χρόνο των 7 ημερών που ζητήθηκε από την Αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τον ως υπερβολικό και προχώρησε σε αντεξέταση του μάρτυρα- αστυνομικού.

Ο εξεταστής της υπόθεσης του εμπρησμού, μεταξύ άλλων, μετά από σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, ανέφερε ότι στις έρευνες απασχολούνται 3 με 4 αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Επισκοπής, με τον δικηγόρο του 39χρονου να αναφέρει ότι ο αριθμός των ατόμων που διερευνά την υπόθεση είναι αρκετός για να μπορέσουν να ληφθούν οι 24 καταθέσεις ενωρίτερα από το χρονικό διάστημα των 7 ημερών.

Μάλιστα ο κ. Σαουρής δεσμεύτηκε ότι τα 5 άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του ύποπτου και τα οποία περιλαμβάνονται στις 24 καταθέσεις που υπολείπονται, θα καταθέσουν στην Αστυνομία το συντομότερο δυνατόν, κάτι που χαρακτήρισε ως ευχάριστο ο εξεταστής της υπόθεσης.

Όσον αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα , έγινε αποδεκτό και από τις δύο πλευρές ότι ο ύποπτος δεν μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες εάν είναι ελεύθερος, με τον μάρτυρα – αστυνομικό όμως να αναφέρει ότι, πιθανόν να προκύψουν και νέες καταθέσεις, κάτι όμως που ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι αυτό δεν είναι βέβαιο εκ των πρότερον.

Εξετάζοντας τον μάρτυρα αστυνομικό ο κ. Σαουρής, ρώτησε τον αστυνομικό γιατί δεν έγινε ακόμη η υπόδειξη της σκηνής στους ερευνητές του ΤΑΕ, όπου ο 39χρονος ανέφερε στους ανακριτές ότι πέταξε το συρτάρι της ταμιακής μηχανής, την οποία φέρεται ο ύποπτος να άρπαξε από το το κατάστημα, στις 10/9/2018, με τον αστυνομικό να αναφέρεται σε άλλες ενέργειες πιο σημαντικές.

Τελικά το Δικαστήριο, αποφάσισε όπως ο 39χρονος παραμείνει υπό κράτηση για περίοδο 6 ημερών, αντί 7 που ζήτησε η Αστυνομία, ενώ οι Αρχές εξετάζουν ταυτόχρονα το ενδεχόμενο ο φερόμενος εμπρηστής να είχε και συνεργό.

Χρίστος Ζήνωνος
*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top