ΚΥΠΡΟΣ: Εργάζονται στο νησί μας μερικούς μήνες και μετά κάνουν αίτηση για πολιτικό άσυλο

ΚΥΠΡΟΣ: Εργάζονται στο νησί μας μερικούς μήνες και μετά κάνουν αίτηση για πολιτικό άσυλο

Για καταχρηστικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου μίλησε η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ημερομηνίας 28/03.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκριμένα, όπως ανέφερε η υπουργός υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι έρχονται στο νησί μας με άδεια εργασίας, εργάζονται κάποιους μήνες στην Κύπρο και στη συνέχεια αιτούνται πολιτικού ασύλου.

Η κυρία Αιμιλιανίδου, έκανε λόγο για καταχρηστικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου, χωρίς να μπορεί το κράτος να τις απορρίψει άμεσα και να απελάσει τα εν λόγω άτομα, τα οποία επωμίζονται τα οποιαδήποτε επιδόματα μια τέτοια αίτηση τυχών να «δίνει».

Σύμφωνα με την υπουργό, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας το κόστος των επιδομάτων στον κρατικό προϋπολογισμό ανερχόταν στα 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που μειώθηκε με την προσφορά κουπονιών αντί επιδομάτων, για να φτάσει το 2019 στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η υπουργός ανέφερε πως οι αιτητές ασύλου μπορούν να εργάζονται από τον ένα μήνα αντί στους έξι όπως ήταν αρχικά.

Αυτό το διάστημα, είπε η κυρία Αιμιλιανίδου, διεξάγεται διάλογος για να τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν περισσότερες επιλογές στην εργασία τους, καθώς τώρα εργάζονται ως επί το πλείστο σε πρατήρια βενζίνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE