ΚΥΠΡΟΣ: Θεσπίζεται Εθνικός Κατώτατος Μισθός – Πότε ολοκληρώνονται οι μελέτες

ΚΥΠΡΟΣ: Θεσπίζεται Εθνικός Κατώτατος Μισθός – Πότε ολοκληρώνονται οι μελέτες

Για την θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού (ΕΚΜ) στην Κύπρο αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου την Πέμπτη 28/03.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, η κυρία Αιμιλιανίδου, είπε πως γίνονται διεργασίες για θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού στο νησί μας.

Όπως ανέφερε η υπουργός το Κλιμάκιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) ολοκλήρωσε την μελέτη του με την κάθοδο του στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2019, ενώ τώρα αναμένεται να φτάσει στο νησί μας κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να κάνει και αυτό με τη σειρά του την μελέτη του.

Οι μελέτες, ανέφερε η υπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2019.

Η κυρία Αιμιλιανίδου εξήγησε πως για την θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους πώς πρέπει να εφαρμοστεί, κατόπιν της ολοκλήρωσης των μελετών.

Από τη θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, πρέπει να προσμετρηθούν και οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, ενώ πρέπει να επικρατούν στο νησί μας συνθήκες πλήρους απασχόλησης, με την ανεργία στην Κύπρο να βρίσκεται κάτω από το 5%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το δείπνο - «Είμαι ικανοποιημένος από τη συζήτηση, αν με ρωτάτε για το θετικό πρόσημο θα δούμε αύριο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το δείπνο - «Είμαι ικανοποιημένος από τη συζήτηση, αν με ρωτάτε για το θετικό πρόσημο θα δούμε αύριο»

Ευελπιστώ αύριο να ακούσω θετικές εξελίξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στον ίδιο, τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE