Αβέρωφ: «Από την μια αισθανόμαστε την εθνική υπερηφάνεια, από την άλλη προβληματιζόμαστε»

Αβέρωφ: «Από την μια αισθανόμαστε την εθνική υπερηφάνεια, από την άλλη προβληματιζόμαστε»

Οι εθνικοί επέτειοι προσφέρονται ως κολυμβήθρα για την εθνική μας υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα προσφέρονται και για εθνικό προβληματισμό και περίσκεψη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 
«Από την μια αισθανόμαστε την εθνική υπερηφάνεια των εθνικών επιτυχιών, από την άλλη προβληματιζόμαστε στο τί πρέπει να πράξουμε για να φανούμε αντάξιοι των εθνικών αγώνων», πρόσθεσε.
 
Σε παρατήρηση ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε στασιμότητα για πάρα πολλούς μήνες, ενώ η Τουρκία διατυπώνει τις θέσεις για παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η Τουρκία βολεύεται με το στάτους κβο γι΄ αυτό και εμείς πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθεια, όσο δύσκολη και να ΄ναι, να σπάσουμε το αδιέξοδο».
 
«Η παράταση του αδιεξόδου τσιμεντώνει την κατοχή όχι μόνο επί εδάφους, αλλά σταδιακά και στη συνείδηση του λαού μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE