Έκτακτη συνεδρία της Βουλής για το πόρισμα της ερευνητικής για τον Συνεργατισμό

Έκτακτη συνεδρία της Βουλής για το πόρισμα της ερευνητικής για τον Συνεργατισμό

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει την προσεχή Πέμπτη (28/03), σε έκτακτη συνεδρία στις 10.00 το πρωί για να συζητήσει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, έχοντας ενώπιον της και την τελική συμφωνία μεταβίβασης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα. 

Την 21η Μαρτίου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατέθεσε στη Βουλή τη Συμφωνία μεταβίβασης της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) στην Ελληνική Τράπεζα, όπως αυτή έχει οριστικοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2018.
 
Στη σχετική επιστολή που συνοδεύει το 80 και πλέον σελίδων κείμενο και έγγραφα της συμφωνίας, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι σύμφωνα με την υποχρέωση απέναντι στη Βουλή διαβιβάζει την τελική Συμφωνία Μεταβίβασης Επιχείρησης όπως έχει οριστικοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2018 ως «απόρροια της απόφασης του νομοθετικού σώματος με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2018 με την οποία εγκρίθηκε στις 8 Ιουλίου η παροχή κυβερνητικής εγγύησης στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 22 για λογιστική και δημοσιονομική διαχείριση και χρηματοοικονομικό έλεγχο».

Ως προς την υποχρέωση να καταθέτει ανά εξάμηνο  στη Βουλή των Αντιπροσώπων έκθεση αναφορικά με όλες τις περιπτώσεις ενεργοποίησης των προνοιών της Σύμβασης Παροχής Κυβερνητικής Εγγύησης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ελληνικής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών πληροφορεί τη Βουλή ότι, δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι πρόνοιες της Σύμβασης Παροχής Κυβερνητικής Εγγύησης.  
 
(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΘΝΕ)
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE