Χαμός στην Βρετανία - Κυκλοφόρησε αίτηση για παραμονή στην Ε.E. - Πάνω από 2 εκ. υπογραφές

Χαμός στην Βρετανία - Κυκλοφόρησε αίτηση για παραμονή στην Ε.E. - Πάνω από 2 εκ. υπογραφές

Μια αίτηση που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκληση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλαδή να ακυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει συγκεντρώσει 2,2 εκατομμύρια υπογραφές.

Ο επίσημος ιστότοπος του κοινοβουλίου... τέθηκε εκτός λειτουργίας την Πέμπτη (21/3), καθώς η αίτηση προσέλκυσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς υπογραφών που έχει καταγραφεί στην ιστορία, γνωστοποίησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων.

Διασημότητες και πολιτικοί εξέφρασαν μέσω Twitter την υποστήριξή τους στην αίτηση, που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει την τρίτη θέση ως προς τον αριθμό υπογραφών μεταξύ των αναρίθμητων άλλων στον ιστότοπο της Βουλής.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον έκρινε πως «ένα ζήτημα τόσο μεγάλο, τόσο σημαντικό όσο το Brexit δεν θα έπρεπε να κριθεί από αιτήσεις», αλλά «τούτου λεχθέντος», απευθυνόμενη σε όσους πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «δεν ακούει», πρόσθεσε: «μπορείτε να υπογράψετε εδώ», παραθέτοντας σύνδεσμο στη σελίδα όπου είναι αναρτημένη η αίτηση.

Η ηθοποιός Τζένιφερ Σόντερς ανήρτησε τον σύνδεσμο στο Twitter όταν η λειτουργία του ιστότοπου αποκαταστάθηκε: «Δουλεύει ξανά», έγραψε.

«Ανακαλέστε [τη διαδικασία με βάση] το Άρθρο 50 ώστε να παραμείνουμε στην ΕΕ».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες. Τριμερής συνάντηση: Ο Τραμπ δήλωσε πως οι συζητήσεις θα περιελάμβαναν τόσο τις εγγυήσεις ασφαλείας όσο και πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις. Πρόσθεσε ότι αναμένει να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι: «Πιστεύω ότι είναι θέμα πότε, όχι αν».

BEST OF TOTHEMAONLINE