ΕΚΥΣΥ: «Προτεραιότητα η εφαρμογή του ΓεΣΥ, χωρίς περιθώρια αναβολής του»

ΕΚΥΣΥ: «Προτεραιότητα η εφαρμογή του ΓεΣΥ, χωρίς περιθώρια αναβολής του»

Προτεραιότητα της Ενωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) είναι η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής στην εφαρμογή του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Μαρτίου «περιοδεία σε τοπικές της Οργανώσεις στην Λάρνακα, με σκοπό την ενημέρωση των συνταξιούχων για τη δράση της Οργάνωσης στην μεγάλη προσπάθεια για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». Απαίτηση των συνταξιούχων, σημειώνεται, «είναι η επανάκτηση  και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν από τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο».

Προστίθεται ότι«προτεραιότητα της ΕΚΥΣΥ αυτή την περίοδο είναι να συμβάλει με τον δικό της τρόπο, με το κύρος και την επιρροή της στην εφαρμογή  του ΓεΣΥ και εκφράζεται η θέση ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής της εφαρμογής του Σχεδίου, αφού τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ύστερα από τη σημαντική μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να υποφέρουν χωρίς να λαμβάνουν έγκαιρα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Οι συνταξιούχοι, σημειώνεται στην ανακοίνωση «προτρέπουν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓεΣΥ και να συνεργαστούν με τον ΟΑΥ για την επιτυχημένη εφαρμογή και λειτουργία  του Συστήματος».

Στην περιοδεία που έγινε στις Τοπικές Οργανώσεις του Συνοικισμού Κοκκίνων, της τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας, του Συνοικισμού Καμάρων και Τερσεφάνου, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης και ο Επαρχιακός Γραμματέας της Οργάνωσης στη Λάρνακα Γιώργος Σωτηρίου.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Δύο τα διατάγματα για ανακλήσεις οχημάτων - Τι προνοούν - Πόσα οχήματα ακινητοποιούνται

Δύο τα διατάγματα για ανακλήσεις οχημάτων - Τι προνοούν - Πόσα οχήματα ακινητοποιούνται

Σε ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων προβένει αυτή την στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης. Δείτε live όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE