Σε συνεννόηση Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Έφορος Εκλογής για την 56η έδρα της Βουλής

Σε συνεννόηση Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Έφορος Εκλογής για την 56η έδρα της Βουλής

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, βρίσκεται σε επαφή με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Κύπρο Κυπριανού, ως προς τους περαιτέρω χειρισμούς για το θέμα της 56ης βουλευτικής έδρας μετά και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου την Τρίτη 19/03 που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν έχει οριστεί επί του παρόντος συνάντηση του κ. Κληρίδη με τον κ. Κυπριανού για το θέμα αυτό, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.

Η θέση της Νομικής Υπηρεσίας για κάλυψη του κενού είναι ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το Σύνταγμα προκειμένου ό,τι προβλέπεται για την κενωθείσα βουλευτική έδρα να προβλέπεται και για τη μη καταληφθείσα έδρα. Ωστόσο, η τροποποίηση αυτή δεν μπορεί να έχει αναδρομικότητα για να καλύψει και τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Νομική πηγή επεσήμανε στο ΚΥΠΕ πως το Ανώτατο Δικαστήριο άφησε να νοηθεί ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ειδική πρόνοια πρέπει να γίνει αναπληρωματική εκλογή.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, γιατί δεν υπάρχει πρόνοια για τέτοια περίπτωση, και έτσι θα πρέπει ίσως να τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος για να προβλέπει για την περίπτωση της αναπληρωματικής εκλογής για να λυθεί το υφιστάμενο πρόβλημα, ενώ παράλληλα να τροποποιηθεί το Σύνταγμα για μελλοντικές περιπτώσεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE