Σαββίδης για επίμαχο βίντεο - «Υπάρχουν στοιχεία και πρόσωπα, όλα θα αξιολογηθούν»
Ανέλαβε σήμερα καθήκοντα ο Ανδρέας Πασχαλίδης, ο Ανεξάρτητος Ποινικός Ανακριτής που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας για την διερεύνηση του επίμαχου βίντεο.

Από την πλευρά του και απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ο κ. Χόγιερ επιβεβαίωσε ότι η ΕΤΕπ είναι σε διάλογο με την κυπριακή κυβέρνηση για το ζήτημα και παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό το έργο.
«Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουμε υπογράψει συνεργασίες χρηματοδότησης ύψους €1,5 δισεκατομμυρίου», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.
«Το μισό από αυτό το χρηματοδοτικό ποσό αφορά τη χρηματοδότηση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των κυπριακών τραπεζών, ένα εργαλείο το οποίο έχει συμβάλει με τρόπο καθοριστικό στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε.
Έδωσε επίσης παραδείγματα κάποιων από των μεγαλύτερων έργων συνεργασίας με την ΕΤΕπ, όπως ήταν «η πολύ μεγάλη δημόσια επένδυση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής», καθώς και προγράμματα που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Μέσα από τη σημερινή μας συνάντηση, μέσα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε προηγηθεί, έχουμε συμφωνήσει, έχουμε επιβεβαιώσει ότι αυτή η ισχυρή και σημαντική συνεργασία θα συνεχιστεί», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




