Στην Κύπρο ο Ντράγκι - Το απόγευμα η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Στην Κύπρο ο Ντράγκι - Το απόγευμα η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Θα νιώθουν το παλμό των πολιτών που θα διαμαρτύρονται έξω από το Συνεδριακό. Το βράδυ δείπνο προς τιμή όλων των Κεντρικών τραπεζιτών θα παραθέσει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Το παγκόσμιο οικονομικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κύπρος, καθώς σήμερα και αύριο συνεδριάζει στη Λευκωσία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κύριο θέμα στην ατζέντα είναι το πρόγραμμα Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση στις χώρες της Ευρωζώνης. Το πρόγραμμα Ντράγκι προβλέπει αγορές κρατικών και μη ομολόγων, ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα γίνονται αγορές ομολόγων ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ το μήνα. Η αγορά κρατικών και μη ομολόγων αναμένεται να αρχίσει αυτή την εβδομάδα. Κατά την συνεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να ορισθεί η διάρκεια και το είδος των τίτλων που θα αγοράζει η κάθε κεντρική Τράπεζα. 

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Απόψε στις επτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι ενώ στις οκτώ θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του, αλλά και των άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 9ης Νοεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE