Δίκη ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Αθωώθηκαν Λώλος και Enviroplan

Δίκη ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Αθωώθηκαν Λώλος και Enviroplan

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε την Δευτέρα 18/03 να απαλλάξει και να αθωώσει τους κατηγορούμενους Θεοφάνη Λώλο και την εταιρεία Enviroplan από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν στην ποινική υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, και να καλέσει τους υπόλοιπους κατηγορούμενους σε απολογία.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου, η Κατηγορούσα Αρχή έχει αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων Δημήτρη Πατσαλίδη, Μιχάλη Πάντη, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Γεώργιο Κουλλαπή, Νικόλα Κουλλαπή και N.E MIDORIACO LTD, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Έχει επίσης στοιχειοθετηθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου Αντώνιου Κουρουζίδη σε αριθμό κατηγοριών, ενώ αθωώθηκε και απαλλάχθηκε σε αριθμό άλλων κατηγοριών.

Η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε επίσης να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον της κατηγορούμενης εταιρείας Helector Cyprus Ltd σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, εκτός από δύο από τις οποίες απαλλάχθηκε και αθωώθηκε. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λώλος αντιμετώπιζε μια κατηγορία και η εταιρεία Enviroplan δύο κατηγορίες, από τις οποίες απαλλάχθηκαν και αθωώθηκαν. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE