Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πιθανόν τρεις Αιγύπτιοι ανάμεσα στα θύματα

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πιθανόν τρεις Αιγύπτιοι ανάμεσα στα θύματα

Πιθανόν και τρεις Αιγύπτιοι ανάμεσα στα 49 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία.

Ιδιαίτερη οδύνη προκαλεί στην Αίγυπτο, το γεγονός ότι – σύμφωνα με την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ – μάλλον τρεις είναι οι Αιγύπτιοι εκπατρισθέντες στη Νέα Ζηλανδία, που συμπεριλαμβάνονται στα 49 θύματα που βρήκαν τραγικό και απροσδόκητο θάνατο από την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η «Egypt Today», κάποια οικογένεια Αιγυπτίων επικοινώνησε με το Υπουργείο Διασποράς της Αιγύπτου στο Κάιρο όπου ενημέρωσε ότι ένα από τα μέλη της συμπεριλαμβανόταν στα θύματα.

Όταν όμως η κα Μάκραμ επικοινώνησε μαζί τους για να τους μεταφέρει τα συλλυπητήριά της, ενημερώθηκε ότι μάλλον είναι τρία τα θύματα από Αιγυπτίους που κατοικούν στην περιοχή που κτυπήθηκε από την επίθεση.

Ήδη, το Υπουργείο Διασποράς της Αιγύπτου εξετάζει όλα τα δεδομένα για να διακριβώσει πόσα και ποια είναι ενδεχομένως τα θύματα από Αιγυπτίους που ζούνε στη Ν. Ζηλανδία.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση, λέγοντας ότι αυτή η «βίαιη επίθεση που στοχεύει τους πιστούς», θέτει ενώπιον των ευθυνών της όλη τη διεθνή κοινότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, ενισχύοντας έτι περαιτέρω τις προσπάθειές της για την αποφασιστική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της βίας.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE