Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πιθανόν τρεις Αιγύπτιοι ανάμεσα στα θύματα

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πιθανόν τρεις Αιγύπτιοι ανάμεσα στα θύματα

Πιθανόν και τρεις Αιγύπτιοι ανάμεσα στα 49 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία.

Ιδιαίτερη οδύνη προκαλεί στην Αίγυπτο, το γεγονός ότι – σύμφωνα με την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ – μάλλον τρεις είναι οι Αιγύπτιοι εκπατρισθέντες στη Νέα Ζηλανδία, που συμπεριλαμβάνονται στα 49 θύματα που βρήκαν τραγικό και απροσδόκητο θάνατο από την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η «Egypt Today», κάποια οικογένεια Αιγυπτίων επικοινώνησε με το Υπουργείο Διασποράς της Αιγύπτου στο Κάιρο όπου ενημέρωσε ότι ένα από τα μέλη της συμπεριλαμβανόταν στα θύματα.

Όταν όμως η κα Μάκραμ επικοινώνησε μαζί τους για να τους μεταφέρει τα συλλυπητήριά της, ενημερώθηκε ότι μάλλον είναι τρία τα θύματα από Αιγυπτίους που κατοικούν στην περιοχή που κτυπήθηκε από την επίθεση.

Ήδη, το Υπουργείο Διασποράς της Αιγύπτου εξετάζει όλα τα δεδομένα για να διακριβώσει πόσα και ποια είναι ενδεχομένως τα θύματα από Αιγυπτίους που ζούνε στη Ν. Ζηλανδία.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση, λέγοντας ότι αυτή η «βίαιη επίθεση που στοχεύει τους πιστούς», θέτει ενώπιον των ευθυνών της όλη τη διεθνή κοινότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, ενισχύοντας έτι περαιτέρω τις προσπάθειές της για την αποφασιστική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της βίας.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE