36 δάνεια εν ενεργεία βουλευτών είναι μη εξυπηρετούμενα – Αγγίζουν τα 9,5 εκατ. ευρώ

36 δάνεια εν ενεργεία βουλευτών είναι μη εξυπηρετούμενα – Αγγίζουν τα 9,5 εκατ. ευρώ

Όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας στον Συνεργατισμό υπήρχαν 91 δανειακές συμβάσεις βουλευτών, εκ των οποίων οι 36 κατατάσσονται ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συνολικού ποσού κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης που διοργάνωσε η Επιτροπή Νομικών του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων με θέμα «Το ασυμβίβαστο των Κύπριων Βουλευτών», με τον Κώστα Κληρίδη να αναφέρει πως από τις 91 δανειακές συμβάσεις που σύναψαν μέλη του Κοινοβουλίου με τον Συνεργατισμό, οι 36 κατατάσσονται στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκαλώντας την απορία της Ερευνητικής Επιτροπής πως μέλη του Κοινοβουλίου με ΜΕΔ ψήφιζαν νομοθετήματα σχετικά με ΜΕΔ.

Από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε πως βουλευτές που είχαν μη εξυπηρετούμενα και δεν τον αποκάλυψαν κατά τη συζήτηση σχετικών νομοσχεδίων με ΜΕΔ παραβίασαν κανονισμό της Βουλής, καθώς σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων θα πρέπει να το δηλώνουν και να αποχωρούν.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

Στο τηλεοπτικό του Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται και στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το 2026, υπογραμμίζοντας την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την πορεία της οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, την κοινωνική πολιτική, καθώς και τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE