'Εκθεση Ζωγραφικής της Δώρας Ορόντη

'Εκθεση Ζωγραφικής της Δώρας Ορόντη

Η Δώρα Ορόντη, ζωγράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αθήνα και, με υποτροφία, στο Exeter .

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση και ως υπεύθυνη για την Κύπρο του Royal Academy of Dancing. Ίδρυσε στην Επισκοπή με επιχορήγηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το Εργαστήρι Τέχνης για παιδιά και ενήλικες.
Το έργο της παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, σε ατομικές εκθέσεις στην Λεμεσό, τη Λευκωσία, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μεξικό, τη Χάγη, το Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Ινδία, Μαρόκο και αλλού).


Τα έργα της διακρίνονται από έντονο αφαιρετικό εξπρεσιονισμό και χρωματική φαντασμαγορία. Έχει γράψει επίσης 30 λογοτεχνικά έργα για παιδιά και εφήβους. Ανάμεσα τους οι 15 τόμοι, «Παιχνίδι στις Αυλές των Δημιουργών μας», για τους κύπριους ζωγράφους της πρώτης γενιάς και για μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης της Δώρας Ορόντη θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις την Παρασκευή 15/03/19 ώρα 19:00. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Παντελής Σκλιάς

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE