ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μονογονιό: «Σε ένα μήνα θα είμαι άστεγη»

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μονογονιό: «Σε ένα μήνα θα είμαι άστεγη»

Θύμισες από Ισπανία, όταν οι Αρχές ξεσπίτωναν κόσμο (2014) για να σωθούν οι τράπεζες, ξυπνά το ψήφισμα που προωθεί από τη Δευτέρα (11/03) στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα Avvaz.org, Κύπρια μονογονιός.

Μέσω αυτού ζητά από τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν στην αλλαγή αυτού του «αντισυνταγματικού νόμου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ο οποίος δίνει το δικαίωμα εκποιήσεων ακόμα και πρώτων κατοικιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σπίτι της τελεί υπό εκποίηση («σε πλειστηριασμό ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης»), η ίδια είναι Κύπρια πολίτης, άγαμη μητέρα και αν δεν αλλάξει κάτι, σε έναν μήνα θα είναι άστεγη.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα του νόμου στην Κύπρο που ψήφισε η Βουλή τον Ιούλιο του 2018» εξηγεί, σημειώνοντας πως με την υφιστάμενη κατάσταση καταπατείται και παραβιάζεται το ανθρώπινό της δικαίωμα για εγκατάσταση.

«Σήμερα είμαι εγώ και τα παιδιά μου, αύριο μπορεί να είστε εσείς. Αλλάξτε αυτό τον αντισυνταματικό νόμο. Είναι εγκληματικός. Βοηθήστε με!» καταλήγει το σημείωμά της στο avaaz.org.

Δυστυχώς, αν και είχε επισημανθεί ποιόν ακριβώς νόμο ψήφιζαν οι βουλευτές μας το καλοκαίρι του 2018, τώρα άρχισαν να γίνονται αισθητές οι παρενέργειές του.

Δείτε το ψήφισμα στο Avaaz.org ΕΔΩ

Η γυναίκα πολύ σωστά τα θέτει πιο πάνω, ωστόσο, η όλη ιστορία φανερώνει και πόσο βαθιά κοιμόμαστε όταν… γίνονται σχέδια για μας, χωρίς εμάς.

Θα είμαστε πιο σοφοί στο μέλλον, ώστε να προλαβαίνουμε τέτοια γεγονότα;

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top