ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πέντε σοβαρά περιστατικά με Γρίπη Α παρά την ύφεση του ιού

ΚΥΠΡΟΣ: Πέντε σοβαρά περιστατικά με Γρίπη Α παρά την ύφεση του ιού

Πέντε ενήλικες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, γνωστή και ως γρίπη των χοίρων, σε Δημόσια και Ιδιωτικά νοσηλευτήρια σε όλη την Κύπρο.  

Σύμφωνα με τα όσα μας πληροφόρησε η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής και Συντονίστρια της Ομάδας Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Υπουργείο Υγείας, Δρ. Μαρία Κολιού, παρά την ύφεση του ιού εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται. Όπως μας εξήγησε είναι γεγονός ότι ο ιός βρίσκεται σε ύφεση και παρατηρείται πιο χαμηλή δραστηριότητα, από ότι ήταν τους προηγούμενους μήνες.  

Ευτυχές είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό περιστατικό με παιδί στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπως μας διαβεβαίωσε η κα. Κολιού.  

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου σημειώθηκε ακόμη ένας θάνατος από γρίπη Α, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 17. Η δραστηριότητα του ιού αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το τέλος Μαρτίου. 

Η κα. Κολιού για ακόμη μια φορά τόνισε την σημαντικότητα στο να τηρούμαι τα μέτρα πρόληψης τα οποία το Υπουργείο έχει ήδη συστήσει: 

-Φροντίζουμε για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε, 
-Αποφεύγονται οι κλειστοί πολυσύχναστοι χώροι, 
-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλο μπροστά από το πρόσωπο και μετά πλένουμε τα χέρια μας, 
-Πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας, 
-Δεν καπνίζουμε, και όταν το παιδί μας ασθενεί δεν το στέλνουμε στο νηπιαγωγείο ή το σχολείο για τουλάχιστον 48 ώρες μετά που υποχωρεί ο πυρετός και αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα. 

Γ.Παππούτα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top