Κ.Τράπεζα: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις δανείων

Κ.Τράπεζα: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις δανείων

Προσπάθεια όπως περί τα μέσα Μαρτίου τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) για έγκριση η αναθεωρημένη οδηγία της ΚΤ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε σχέση με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης δανείων, καταβάλλουν οι τεχνοκράτες της Τράπεζας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, "έχουν ληφθεί τα σχόλια της Τρόικας και των εμπλεκόμενων φορέων" επί της νέας οδηγίας (Κώδικα Συμπεριφοράς) που επεξεργάζεται η ΚΤ και στο παρόν στάδιο μελετάται το τί θα ενσωματωθεί σε αυτήν. 

Προσπάθεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι όπως η νέα οδηγία ολοκληρωθεί σύντομα έτσι ώστε να κατατεθεί σε συνεδρία του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, ο αναθεωρημένος Κώδικας Συμπεριφοράς θα στοχεύει στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι τροποποιήσεις που θα επέλθουν σε αυτόν θα πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της όλης διαδικασίας αναδιάρθρωσης των δανείων, συμπεριλαμβανομένων του προσδιορισμού συγκεκριμένων διαδικαστικών βημάτων και συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Η νέα οδηγία της ΚΤ θα έπρεπε να είχε εγκριθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2014, σύμφωνα με το μνημόνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρώτες δηλώσεις ΠτΔ: «Έγινε ένα σημαντικό θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Πρώτες δηλώσεις ΠτΔ: «Έγινε ένα σημαντικό θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Ικανοποιημένος ο Νίκος Χριστοδουλίδης από το αποτέλεσμα της Γενεύης.

BEST OF TOTHEMAONLINE