ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Δεν είπαμε την αλήθεια για να μην αποσύρει τις καταθέσεις του ο κόσμος από την Συνεργατική

ΠτΔ: Δεν είπαμε την αλήθεια για να μην αποσύρει τις καταθέσεις του ο κόσμος από την Συνεργατική

Όλα τα κόμματα δίναμε μάχη για το ποιος θα ελέγξει τη Συνεργατική, αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του στην «Χαραυγή».

"Το 2013 ο Συνεργατισμός έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, λόγω των ΜΕΔ που έφταναν στα 7 δισ. ευρώ. Εάν απομακρυνόταν ο Χάρης Γεωργιάδης θα εξυπηρετούνταν τα ΜΕΔ", διερωτάται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Χαραυγή».

Επαναλαμβάνει ότι ο Συνεργατισμός οδηγήθηκε στην κατάντια στην οποία οδηγήθηκε, λόγω των προβληματικών δανείων καθώς και της οικονομικής κρίσης, η οποία δεν επέτρεπε σε δανειολήπτες να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, προσθέτοντας ότι στην

Ερευνητική έγινε εξαιρετική δουλειά, αλλά δυστυχώς στο πόρισμα υπάρχουν αντιφάσεις.
 
Ο ΠτΔ αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τη Διοικήτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για την κατάσταση στις 19 Ιανουαρίου 2018 και μετά από πέντε μέρες, στις 24 Ιανουαρίου, είχαμε εκλογές και διερωτάται αν έπρεπε να πει δημόσια όσα αναφέρονταν στο υπόμνημα της Διοικητού και να τρέξουν όλοι να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να καταρρεύσει ο Συνεργατισμός.

«Η προσπάθεια όλων μας τότε ήταν να σταματήσει η ψιθυρολογία για να μειωθούν οι εκροές», αναφέρει και προσθέτει πως έγιναν παρεμβάσεις και προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και συζητήσεις με την επικεφαλής του EEM, Ντανιέλ Νουί. «Ήταν υψηλού κινδύνου, μας έλεγαν, και πρέπει να τον κλείσετε», αναφέρει.
 
Στην συνέντευξή του ο Πρόεδρος υπενθυμίζει πως όταν το 2013 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Συνεργατισμού ανέρχονταν στα 7 δισ. ευρώ και οδηγείτο σε χρεοκοπία, το κράτος ανέλαβε προσπάθεια διάσωσης, βάζοντας αρχικά 1,5 δισ. ευρώ και μετά άλλα 175 εκατ. Ευρώ, καταργήθηκαν τα πολλά και διάφορα πιστωτικά ιδρύματα και ο Συνεργατισμός μετατράπηκε σταδιακά σε εμπορική τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top