Ανάρτηση με «καρφιά» από τον τέως Πρύτανη του Παν. Κύπρου- «Κομματικοί διορισμοί οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα»

Ανάρτηση με «καρφιά» από τον τέως Πρύτανη του Παν. Κύπρου- «Κομματικοί διορισμοί οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα»

Κανένα δεν άφησε ασυγκίνητο το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού που από το πρωί της Τετάρτης 6/3 δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ως ενεργός πολίτης ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα τεκταίνονται στην Κύπρο διαχρονικά αναφορικά με διορισμούς και «λάθος» ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά».

Μάλιστα ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τις παραιτήσεις των Δ.Σ των ημικρατικών οργανισμών, ώστε αυτοί να στελεχωθούν από ανθρώπους με επιστημονική κατάρτιση και εμπειρίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Το πόρισμα για το Συνεργατισμό είναι ξεκάθαρο. Οι διαχρονικοί κομματικοί διορισμοί οδηγούν αδιαμφισβήτητα σε οικονομικά αδιέξοδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καλέσει τα Συμβούλια ΑΤΗΚ και ΑΗΚ, οργανισμούς με τεράστια οικονομική επιρροή, σε άμεση παραίτηση και να ζητήσει δημόσια αιτήσεις, έτσι ώστε τα νέα Συμβούλια να επιλεγούν μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν. Αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Σύντομα θα διορισθεί νέος Κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας. Δεν χωράνε πλέον μικροκομματικές σκοπιμότητες. Χρειάζονται άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση και σοβαρές εμπειρίες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE