Gazprom: Έχουν κατασκευαστεί 818 χιλιόμετρα του αγωγού Nord Stream-2

Gazprom: Έχουν κατασκευαστεί 818 χιλιόμετρα του αγωγού Nord Stream-2

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom αύξησε τις πωλήσεις φυσικού αερίου την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου έως 5 Μαρτίου στην Αυστρία, προμηθεύοντας την με 3,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέρα φυσικού αερίου, ποσότητα που είναι κατά 32,9% μεγαλύτερη από αυτή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυστριακής OMV Ράινερ Ζέλε

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών οι δύο εταίροι συζήτησαν για την πορεία της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. «Μέχρι σήμερα στην Θάλασσα της Βαλτικής έχουν τοποθετηθεί 818 χιλιόμετρα αγωγού, που είναι ακριβώς το ένα τρίτο του συνολικού μήκους του αγωγού φυσικού αερίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις συνομιλίες.

Παράλληλα οι δύο εταίροι συζήτησαν για την ανάπτυξη της επιστημονικο-τεχνολογικής συνεργασίας και για την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.