ΚΥΠΡΟΣ: Εκτός φυλακών ο 69χρονος έμπορος οργάνων

ΚΥΠΡΟΣ: Εκτός φυλακών ο 69χρονος έμπορος οργάνων

Αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη (5/3) ο 69χρονος Ισραηλινός που κατηγορείτο για εμπορεία ανθρώπινων οργάνων.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο»,  η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποίησε τις ρωσικές Αρχές που ζητούσαν την έκδοσή του.

Το δικαστήριο Λάρνακας απέρριψε το αίτημα των Ρώσων, υποστηρίζοντας ότι ο 69χρονος είχε καταδικαστεί στην χώρα του για το ίδιο αδίκημα που αφορούσε τα ίδια πρόσωπα.

Θυμίζουμε ότι, ο Ισραηλινός κατηγορείτο για συμμετοχή σε σκάνδαλο, εμπορίας ανθρώπινων οργάνων στο Κόσσοβο και συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου 2017 στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα συνελήφθη όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ισραήλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, από το 2010, ζούσε στην Κύπρο.

Η Αστυνομία κατηγορούσε τον ισραηλινό Moshe Harel ότι αναζητά ανθρώπους που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης νεφρού και προσελκύει δωρητές στο Κοσσυφοπέδιο από την Τουρκία και την πρώην Σοβιετική Ένωση με την υπόσχεση πληρωμής μέχρι και 12.000 ευρώ (14.500 δολαρίων).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE