ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο του Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λέει Ν.Παπαδόπουλος

Δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο του  Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λέει Ν.Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο οποίο έχει προσκληθεί.

“Λυπούμαι να ανακοινώσω ότι έχω αποφασίσει πως δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο”, σημείωσε εξηγώντας ότι “η άρνηση μου οφείλεται στο γεγονός ότι επιθυμούμε να θυμίσουμε στον κυπριακό λαό, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Μάρτιο του 2013, εφήρμοσε δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι της Κύπρου, σε σχέση με άλλες χώρες που συζητούσαν να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης”..

Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέστησε την κυπριακή οικονομία πειραματόζωο ενός αποτυχημένου, όπως αποδείχτηκε, πειράματος.

“Με το κούρεμα των Κυπρίων καταθετών και των κατόχων αξιογράφων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακεφαλαιοποίησε την Τράπεζα Πειραιώς και κάλυψε τον παράνομο ELA που παρείχε σε μια αφερέγγυα τράπεζα. Σέβομαι απόλυτα τη θεσμική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις συγκεκριμένες αποφάσεις της.

Το πεδίο συνάντησης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι τα τραπέζια σε εθιμοτυπικά δείπνα, αλλά το τραπέζι της διαπραγμάτευσης όταν θα πρέπει να ζητήσουμε πίσω χρήματα που μας έκλεψαν”, συμπλήρωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top