ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ActionAid: Ποτέ και πουθενά βία σε βάρος της γυναίκας

ActionAid: Ποτέ και πουθενά βία σε βάρος της γυναίκας

Η ΑctionAid τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπό το σύνθημα Ποτέ και Πουθενά βία σε βάρος των γυναικών και «καλεί τον κόσμο να φορέσει έναν διαφορετικό «Μάρτη», ένα βραχιόλι με άσπρη και μωβ, αντί κόκκινη, κλωστή (γιατί το μωβ είναι το χρώμα που συμβολίζει το γυναικείο φύλο) και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, ανεβάζοντας τη φωτογραφία στα κοινωνικά τους δίκτυα με το #potekaipouthena.


Στη σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την ActionAid, στην Ελλάδα μεγάλο ποσοστό των περιστατικών της ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγράφονται, επειδή δεν αναφέρονται ποτέ στις αρχές ή/και στους αρμόδιους φορείς υποστήριξης.

Οι κοινωνικές απόψεις και προσδοκίες εσωτερικεύονται, καθώς  το θύμα  σκέφτεται «τι θα πει ο κόσμος», θέλει να αποφύγει το στίγμα του χωρισμού (για την ίδια ή τα παιδιά της), ή επειδή επιθυμεί με οποιονδήποτε τρόπο να αποτρέψει τη διάλυση της οικογένειας, προσθέτει.
 
Μετά τις δύο δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν την Ελλάδα, στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σιωπάμε και να ανεχόμαστε περιπτώσεις βίας, είτε συμβαίνουν στο σπίτι ή στη δουλειά, είτε στον δρόμο, συνεχίζει.
 
Χαρακτηριστικό είναι πως, παρότι ένας στους τέσσερις Έλληνες γνωρίζει κάποιο πρόσωπο που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία στη γειτονιά του, πάνω από οκτώ στους δέκα δεν θεωρούν την ενδοοικογενειακή βία συνηθισμένο πρόβλημα[2]. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της γραμμής βοήθειας SOS 15900, σε διάστημα ενός έτους καταγγέλθηκαν 5.041 περιπτώσεις έμφυλης βίας, εκ των οποίων τα οκτώ στα δέκα αφορούν σε γυναίκες που είχαν δεχτεί βία από τους συζύγους/ συντρόφους τους, παρατηρεί περαιτέρω η ΑctionAid.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top