XΑΚ: Ζημιές ύστερα από σερί ανοδικών συνεδριάσεων - Πτώση 7,47% στη μετοχή της Τρ. Κύπρου

XΑΚ: Ζημιές ύστερα από σερί ανοδικών συνεδριάσεων - Πτώση 7,47% στη μετοχή της Τρ. Κύπρου

Στις ζημιές επέστρεψε την Τρίτη 5/3 το Χρηματιστήριο έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

 
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 63.16 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,39%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε κατά 1,41% κλείνοντας στις 37,79 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα €3,19 εκατομμύρια, λόγω πωλήσεων μεγάλων πακέτων μετοχών της Interfund Investments συνολικής αξίας €3 εκατ.
 
Η επιστροφή στις ζημιές οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου λόγω πωλήσεων κατοχύρωσης κερδών, έπειτα από ένα ράλι που οδήγησε σε κέρδη €.34 σε τέσσερις σερί συνεδριάσεις.
 
Έτσι, από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές παρουσίασε μόνο η Κύρια Αγορά με 1,72%. Ανοδικά κινήθηκαν τα Ξενοδοχεία με 0,33% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,25%, ενώ ο τομέας των Επενδυτικών δεν παρουσίασε μεταβολή.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Interfund Investments με €3.011.022 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,16). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €122.183 (πτώση 7,47% - τιμή κλεισίματος €1,23), της Ελληνικής Τράπεζας με €28.107 (άνοδος 0,28% - τιμή κλεισίματος €1,36), της Logicom με €22.148 (πτώση 1,45% - τιμή κλεισίματος €1,36) και της K+G Complex με €7.274 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,19).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 132.
 

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.