ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένος ο Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Πρέσβη

Οργισμένος ο Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Πρέσβη

Στον αέρα η παραμονή του - Καταιγιστικές οι εξελίξεις. Πρόεδρος: «Αντιδιπλωματική τη συμπεριφορά του Αμερικανού Πρέσβη». Το θέμα θα συζητήσουν Κασουλίδης και Νούλαντ.

Το προκλητικό Tweet του κ. Κόνινγκ που βάζει στο ίδιο καζάνι την επίσκεψη Αναστασιάδη στην Ρωσία με την δολοφονία του Νεμτσόφ φαίνεται πως αποτελεί την ταφόπλακα της παρουσίας του Αμερικανού Διπλωμάτη στην Κύπρο.

Η Λευκωσία είναι έντονα ενοχλημένη με τις κινήσεις του κ. Κόνινγκ εδώ και καιρό όμως η οριστική ρήξη ήρθε με την ανάρτηση που έκανε στο twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ TWEET

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ενήμερος για τις κινήσεις του Αμερικανού Πρέσβη ενώ βρισκόταν στην Μόσχα.  

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε άκρως αντιδιπλωματική τη συμπεριφορά του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος είχε ζητήσει μέσω twitter σχόλια για την επίσκεψη του Προέδρου στη Ρωσία και για τη δολοφονία Νεμτσόφ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι δεν είμαστε εδώ για να ακολουθούμε συμφέροντα άλλων αλλά αντίθετα προσπαθούμε να χτίζουμε σχέσεις. Επίσης είπε ότι οι σχέσεις των χωρών διαμορφώνονται είτε από τις σχέσεις των Ανώτατων Αξιωματούχων, είτε από τους διαπιστευμένους πρέσβεις. Τόνισε πως όταν ένας Πρέσβης αντί να βοηθά στη βελτίωση των σχέσεων, συμβάλλει συνεχώς στη δημιουργία ψυχρότητας δεν επιτελεί το καλύτερο, ούτε για τη χώρα του ούτε για τη χώρα στην οποία είναι διαπιστευμένος.

 

Κασουλίδης – Νούλαντ τα λένε και για Κόνινγκ

 

Η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκτά ξεχωριστή σημασία μετά και την κρίση που έχει δημιουργήσει ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ…»

Η συνάντηση θα γίνει στις 6:30 ώρα Κύπρου και ο στόχος είναι να σπάσει ο πάγος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα.

:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top