Πρώτη αντίδραση Τουρκίας για «Γλαύκος» δια στόματος Ερντογάν

Πρώτη αντίδραση Τουρκίας για «Γλαύκος» δια στόματος Ερντογάν

Την πρόθεση της Τουκρίας να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση του κόματός του στην πόλη Ριζέ στη βορειοανατολική Τουρκία, από την οποία και κατάγεται.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος «παραλάβαμε το νέο μας σκάφος Yavuz που θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση Ερντογάν είναι η πρώτη - έμμεση - αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση για τον εντοπισμό του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την επιτυχή κατάληξη της γεώτρησης «Γλαύκος 1» των διεθνών κολοσσών Exxon Mobil -Qatar Petroleum στο «οικόπεδο 10» που οδηγεί σε κοίτασμα φυσικού αερίου έως 8 τρισ. κυβικά πόδια.

Η ExxonMobil, μετά την ανακάλυψη του Γλαύκου, εμφανίστηκε, μάλιστα, «ζεστή» να συνεχίσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας μάλιστα λόγο για νέα γεώτρηση το 2020.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις η υπολογιζόμενη αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται από $30 δισ. έως $40 δισ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία, αυτή τη φορά με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου και μόλις μία ημέρα αργότερα, η απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό στον ΔΗΣΥ, πριν ακόμη ανοίξει επισήμως η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE