ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπονεμένα Λόγια…

Παραπονεμένα Λόγια…

Πρώτη σοβαρή κρίση Λευκωσίας – Ουάσιγκτον. Γκρίνια Αμερικανών για την αναβάθμιση με Ρωσία. Τι θα πει ο Κασουλίδης στην Νούλαντ

Με την Υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ και όχι με τον Τζων Κέρι θα συναντηθεί σήμερα τις 6:30 το απόγευμα (ώρα Κύπρου) ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Αναστασιάδη στην Μόσχα έχουν ενοχλήσει τον Λευκό Οίκο με την κ. Νούλαντ σύμφωνα με πληροφορίες από την Αμερικανική πρωτεύουσα να αναφερθεί στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίως σε ότι αφορά τις σχέσεις Ρωσία – ΕΕ αλλά και στο θέμα των στρατιωτικών συμφωνιών (αν και διαψεύδεται επίσημα κάτι τέτοιο) και του ανοίγματος κερκόπορτας στο θέμα της ενέργειας.

Ο κ. Κασουλίδης βρίσκεται στην Ουάσιγκτον καλεσμένος από τη μεγαλύτερη οργάνωση του Αμερικανο-εβραϊκού λόμπι (AIPAC) για τις εργασίες του παγκοσμίου συνεδρίου, στο οποίο σήμερα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Ενοχλημένη όμως είναι και η Λευκωσία


Παράπονα για την παντελή απουσία στήριξης της κυπριακής πλευράς από την αμερικανική κυβέρνηση την κρίσιμη περίοδο των τουρκικών προκλήσεων με τη Νavtex και το Μπαρμπαρός, διατύπωσε χθες σε συνένετυξή του στην Κυριακάτικη Καθημερινή ο υπουργός Εξωτερικών, αιτιολογώντας την έμμεση μομφή που διατύπωσε επί ρωσικού εδάφους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην εκφράσει το παράπονό του; Εάν θα είμαστε εταίροι θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να τα λέμε» υποστηρίζει.

Ο κ. Κασουλίδης αναφέρει: «Είναι λογικό να έχουμε παράπονο. Εγώ επανειλημμένα έχω εκφράσει αυτό το παράπονο, διότι αναμέναμε τουλάχιστον από την στιγμή που μία χώρα συνεργάζεται, κάνει ότι μπορεί, παρά το μικρό της μέγεθος, παρά τα προβλήματά της να αναγνωριστεί ως στρατηγικός εταίρος, με τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και τον σταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή. Δεν μιλούμε για σύμμαχο αλλά για εταίρο».

Ο κ. Κασουλίδης συνέχισε λέγοντας:  «Εάν αυτό συγκριθεί με τον ρόλο της Τουρκίας επί των ίδιων θεμάτων έναν ρόλο επιλήψιμο, ένα ρόλο αμφίβολο εάν είναι η προτεραιότητά της η καταπολέμηση του ISIS, έναν ρόλο που πολλές φορές έχει συλληφθεί να παραβιάζει εμπάργκο ή να ενισχύει του τρομοκράτες. Και παρόλα αυτά ήρθε η ώρα που η Κύπρος είχε ανάγκη μιας σωστής στάσης από πλευράς των ΗΠΑ και δεν την είχε. Και κατά κάποιο τρόπο μας άφησαν εκτεθειμένους».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top