ΣΥΡΙΑ: Πλησιάζει η τελική νίκη επί των τζιχαντιστών

ΣΥΡΙΑ: Πλησιάζει η τελική νίκη επί των τζιχαντιστών

Ο διοικητής του αραβοκουρδικού συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο τελευταίος θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή "θα πέσει σε περίπου μία εβδομάδα".


Ο Μαζλούμ Κομπάνι, ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έκανε αυτή τη δήλωση ενώπιον μερικών ανδρών του που κρατούνταν όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος.

"Σε περίπου μία εβδομάδα θα ανακοινώσουμε την τελική νίκη μας επί του ΙΚ", είπε, σύμφωνα με το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι SDF.

Νωρίτερα σήμερα, ο αραβοκουρδικός συνασπισμός είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν 24 μέλη του που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους τζιχαντιστές.

Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις ετοιμάζονταν σήμερα για την τελική έφοδο εναντίον των εξτρεμιστών, αναμένοντας να ολοκληρωθεί πρώτα η δύσκολη επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από την περιοχή αυτή της ανατολικής Συρίας.

Στις 25 Ιανουαρίου ο Κομπάνι είχε δηλώσει ότι το ΙΚ θα ηττηθεί μέσα σε έναν μήνα.
Οι SDF, που δίνουν αυτην την αποφασιστικής σημασίας μάχη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους πριν από περίπου δύο εβδομάδες για να αποφευχθεί ένα λουτρό αίματος, κατηγορώντας τους τζιχαντιστές ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως "ανθρώπινες ασπίδες".

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Αλάσκα ότι οι δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακατέλαβαν το 100% των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

"Μόλις το καταλάβαμε, ξέρετε, ακούγατε συνέχεια ότι είναι 90% (σ.σ. τα εδάφη που έχουν ανακαταληφθεί), 92%, το χαλιφάτο στη Συρία. Τώρα είναι το 100% που έχουμε ανακαταλάβει, το 100% του χαλιφάτου", είπε στους στρατιώτες της βάσης Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, όπου έκανε στάση για ανεφοδιασμό το προεδρικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE