ΚΥΠΡΟΣ: Σε λειτουργία το σύστημα είσπραξης- Κόβεται από τον μισθό μας για να πληρώνουμε ΓεΣΥ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε λειτουργία το σύστημα είσπραξης- Κόβεται από τον μισθό μας για να πληρώνουμε ΓεΣΥ

Τίθεται από την 1η Μαρτίου 2019, σε λειτουργία το σύστημα είσπραξης των εισφορών δικαιούχων, εργοδοτών και κράτους στο Ταμείο Ασφάλισης Υγείας, ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμο.

Τις εισφορές θα συλλέγουν το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Τμήμα Φορολογίας.

Οι εργαζόμενοι θα καταβάλλουν το 1,7% των εισοδημάτων τους, οι εργοδότες το 1,85% επί των εισοδημάτων κάθε υπαλλήλου, το Κράτος το 1,65% επί των απολαβών του μισθωτού, συνταξιούχου και του αυτοτελώς εργαζομένου.

Για τους αυτοτελώς εργαζόμενους το ποσοστό της εισφοράς για την πρώτη φάση εφαρμογής του ΓεΣΥ καθορίστηκε στο 2,55%. Για τους συνταξιούχους και εισοδηματίες στο 1,7%.

Από την 1η Ιουνίου του 2020, λόγω της πλήρης εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, δεν θα υπάρχουν ταμεία υγείας που σήμερα καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ σε Μάγιαρ - «Αναμένω με ενδιαφέρον να συνεργαστούμε στενά»

Μήνυμα ΠτΔ σε Μάγιαρ - «Αναμένω με ενδιαφέρον να συνεργαστούμε στενά»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχάρη τον Péter Magyar για τη νίκη του στις εκλογές, εκφράζοντας την προσδοκία για στενή και εποικοδομητική συνεργασία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ατζέντας.

BEST OF TOTHEMAONLINE