ΔΙΕΘΝΗ

ΤΡΑΜΠ: Δεν υπήρξε συμφωνία λόγω αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ για άρση κυρώσεων

ΤΡΑΜΠ: Δεν υπήρξε συμφωνία λόγω αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ για άρση κυρώσεων

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία εξαιτίας των αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της.


«Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς (από τις διαπραγματεύσεις) και αυτή ήταν μία από αυτές», σχολίασε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Βιετνάμ μετά τη λήξη των συνομιλιών του με τον Κιμ.

Η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ πραγματοποιήθηκε δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφού ακυρώθηκαν, προφανώς την τελευταία στιγμή, ένα προγραμματισμένο γεύμα με τον Κιμ και μια τελετή υπογραφής.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει κάποιες από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας του, όμως «όχι αυτές που θέλαμε εμείς». Γι` αυτό «δεν μπορούσαμε να άρουμε όλες τις κυρώσεις», υπογράμμισε ο Τραμπ από το ξενοδοχείο JW Marriott στο Ανόι.

Ωστόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας. Δεν χρειάζεται «να μιλάμε για ενίσχυση των κυρώσεων (...) Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα που πρέπει να ζήσουν», είπε.

Παράλληλα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ φιλική» τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Κιμ. «Συμπαθεί ο ένας τον άλλο. Υπάρχει μία θέρμη μεταξύ μας και ελπίζω ότι αυτό θα παραμείνει έτσι», επεσήμανε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Πιονγκγιάνγκ δεν θα προχωρήσει σε νέες πυρηνικές δοκιμές, καθώς ο Κιμ «δήλωσε ότι δεν θα κάνει δοκιμές πυραύλων ή ρουκετών ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα πυρηνικά».

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον Κιμ, ο Τραμπ απέφυγε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας απλώς: «Θα δούμε αν θα γίνει», αν και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να καταλήξει σε μια καλή συμφωνία με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top