Εκκενώνονται οικισμοί στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Εκκενώνονται οικισμοί στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Σπίτια και οικισμοί εκκενώνονται στην Κρήτη, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία «Ωκεανίς» ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός οδηγού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας. 


Οι Αρχές διέταξαν να εκκενωθούν οι οικισμοί Αλικιανός και Βουκολιές στα Χανιά αλλά και κατοικίες στο Ρέθυμνο αφού ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού στον Πλατανιά.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Μαλανδράκη, έξι γέφυρες κατέρρευσαν ή είναι υπό κατάρρευση στην ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού οκτώ ατόμων.   Όλοι τους είχαν εγκλωβιστεί εντός των οχημάτων τους στην περιοχή Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά.   

Την περιοχή επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών σε υποδομές.  Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το κράτος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές αλλά και να  αποζημιωθούν οι κάτοικοι

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE