Εκκενώνονται οικισμοί στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Εκκενώνονται οικισμοί στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Σπίτια και οικισμοί εκκενώνονται στην Κρήτη, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία «Ωκεανίς» ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός οδηγού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας. 


Οι Αρχές διέταξαν να εκκενωθούν οι οικισμοί Αλικιανός και Βουκολιές στα Χανιά αλλά και κατοικίες στο Ρέθυμνο αφού ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού στον Πλατανιά.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Μαλανδράκη, έξι γέφυρες κατέρρευσαν ή είναι υπό κατάρρευση στην ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού οκτώ ατόμων.   Όλοι τους είχαν εγκλωβιστεί εντός των οχημάτων τους στην περιοχή Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά.   

Την περιοχή επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών σε υποδομές.  Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το κράτος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές αλλά και να  αποζημιωθούν οι κάτοικοι

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE