Επικίνδυνες κατεψυγμένες σουπιές πωλούνται στην κυπριακή αγορά: Αποσύρονται άμεσα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Επικίνδυνες κατεψυγμένες σουπιές πωλούνται στην κυπριακή αγορά: Αποσύρονται άμεσα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν στην αγορά ακατάλληλες κατεψυγμένες σουπιές. Πρόκειται για Σουπιά Φαραώ καθαρισμένη με την επωνυμία Μιντίκης και καλεί τους καταναλωτές που το αγόρασαν να το επιστρέψουν εκεί που το αγόρασαν.

 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις για το κάδμιο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1881/2006 της 19ης Δεκεμβρίου 2006 και τροποποιήσεών του, για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες, οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα. Στο εν λόγω τρόφιμο προσδιορίστηκε κάδμιο σε ποσότητα 1,7 mg/kg (μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα 1,0 mg/kg).

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE