Ματσάκης: «Τι θέλετε να κάνω; Να αυτοπυρποληθώ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο;» - VIDEO

Ματσάκης: «Τι θέλετε να κάνω; Να αυτοπυρποληθώ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο;» - VIDEO

Ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, τοποθετήθηκε για το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας μετά την διοικητική έρευνα που διετέλεσε για τον θάνατο του 34χρονου από την Λάρνακα, ο οποίος προσβλήθηκε από Γρίπη Α.

Όπως είπε ο κ. Ματσάκης την Παρασκευή (22/2) στην μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», δεν γίνεται το Υπουργείο να ερευνά τον εαυτό του, αφού δεν πρόκειται ένας λειτουργός να ρίξει ευθύνη σε άλλον. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ερευνά κάποιος ανεξάρτητος είπε.

Όταν ο ίδιος ήταν βουλευτής, είπε ότι έκανε πρόταση νόμου για να δημιουργηθεί μια επιτροπή που να εξετάζει αυτά τα θέματα, αλλά όπως ανάφερε, τότε θεωρήθηκε ότι ήταν εκτός πραγματικότητας.  

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε κάποια εμπλοκή με την υπόθεση θανάτου του 34χρονου, είπε γενικότερα ότι για να γίνει μια έρευνα, πρέπει πρώτα να γίνει θανατική ανάκριση και στην συνέχεια αν η οικογένεια κάνει καταγγελία εναντίον γιατρού, η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο, όπου παίρνει αρκετό χρόνο για εκδίκαση.

Σημείωσε ότι και σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος έκανε εισήγηση για να δημιουργηθεί δικαστήριο που να εξετάζει τέτοιας φύσεως υποθέσεις, ωστόσο δεν εισακούστηκε και πάλι.

«Τι θέλετε να κάνω, να αυτοπυρποληθώ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο;» είπε χαρακτηριστικά, σχετικά με τις εισηγήσεις του που δεν εισακούστηκαν.

Σχολίασε επίσης ότι διορθώνονται κάποια πράγματα στην υγεία, αλλά για παράδειγμα οι θανατικές ανακρίσεις γίνονται όπως τότε στην Αγγλοκρατία.

Όσον αφορά το ΓεΣΥ ο κ. Ματσάκης, εξέφρασε την άποψη ότι τα τεκταινόμενα γύρω από την υγεία, θα χειροτερέψουν.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία, αυτή τη φορά με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου και μόλις μία ημέρα αργότερα, η απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό στον ΔΗΣΥ, πριν ακόμη ανοίξει επισήμως η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE