Ο Μαδούρο ανακοινώνει το σφράγισμα των συνόρων με τη Βραζιλία

Ο Μαδούρο ανακοινώνει το σφράγισμα των συνόρων με τη Βραζιλία

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα (21/2) το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων με τη Βραζιλία, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο στη χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ζητήσει ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

"Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης. Η απόφαση έρχεται έπειτα από την δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τη βοήθεια στην Βενεζουέλα.

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση επίσης, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ανέφερε ότι εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία. "Δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία", τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε "πρόκληση" τη "συγκέντρωση" των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κούκουτα. Πρόσθεσε ότι τα σχέδια της αντιπολίτευσης είναι ένα φθηνό σόου για την υπονόμευση της κυβέρνησής του.

Το Καράκας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, όπου και εκεί συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια με τελικό προορισμό τη Βενεζουέλα.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE